Workshop kring sjukskrivna utan sjukpenning (SGI=0), 8 och 10 oktober

SAMRE-projektet har arrangerat två uppskattade workshops hos psykiatriska mottagningen i Sollentuna. Alla medlemsparter var inbjudna och såväl chefer som medarbetare deltog engagerat.
 
Först bjöds på en summering av SAMRE-projektet och vad som händer framåt. Sedan var det grupparbeten runt verkliga cases. Man diskuterade var i SAMRE-modellen olika personas befann sig och hur man ska komma vidare. Allt utifrån de olika roller och åtaganden man har hos medlemsparterna.

Exempel på diskussioner under dessa workshops var: 

Var det ofta tar ”stopp” i ärendena och vad som konkret kan göras för att komma vidare Varför det är viktigt att aktivitetsförmågan framgår av läkarintyget och hur man gör om informationen saknas Vad som krävs för Samordnad rehabilitering hos Försäkringskassan; ”nålsögat” Skillnader i bedömningen av socialmedicinska skäl till nedsatt arbetsförmåga

 
SAMRE har pågått i drygt 2 år och är nu i sin slutfas. Syftet med projektet har varit att förbättra samverkan kring målgruppen sjukskrivna utan sjukpenning (SGI=0).
 
En gemensam process för samverkan tagits fram i form av en skriftlig lokal överenskommelse mellan medlemsparterna och arbetsverktyget SAMRE-modellen.
 
De effekter man långsiktigt strävar efter är att fler får tillgång till arbetslivsinriktad rehabilitering och kommer i egen försörjning/får rätt ersättning.