Uppskattad premiär för digitalt frukostmöte

Den 11 juni genomförde Samordningsförbundet Sollentuna-Upplands Väsby-Sigtuna sitt första digitala frukostmöte. Den pågående Coronapandemin har tvingat oss att ställa om verksamheten och prova nya metoder. Cirka 40 personer valde att logga in för att lära sig mer om och ställa frågor kring de två ESF-projekten ”Rätt stöd för mig” och ”MIA Vidare”.
 
Tina Claesson, delprojektledare för ”Rätt stöd för mig”, presenterade ESF-projektet samt verksamheten HOPPET som är den del i projektet. Projektet inleddes den 1 april och målgruppen är unga mellan 16-35 år som behöver samordnat stöd. Projektet drivs gemensamt av tre samordningsförbund i Stockholms län.
 
Kristina Rahbari, delprojektledare för ”MIA Vidare”, informerade om projektet som startade den 1 juni. Projektet drivs gemensamt av alla samordningsförbund i Stockholms län och är en fortsättning på det tidigare ”MIA”-projektet. Förbundets insats Resursteamen är nu en del av MIA Vidare och målgruppen är individer i behov av samordnat stöd mellan 16-64 år.
 
Samordningsförbundet planerar att genomföra fler digitala frukostmöten under hösten. Vi hoppas också att pandemin avtar så att vi, under höstens gång, kan gå tillbaka till att arrangera frukostmöten där vi samlas i samma lokal.