Steg framåt i Samordningsförbundets verksamhet 2019

Vid Samordningsförbudets styrelsemöte den 18 mars 2020 behandlades årsredovisningen för 2019. Samordningsförbundets verksamhet tagit stora steg framåt under 2019. Några exempel på detta:

Förbundet har drivit tre Resursteam, ett i varje kommun. Teamen är multikompetenta och består av medarbetare från alla medlemsparter. Resursteamen har utvärderats och visar goda resultat.  Projektet SAMRE, som riktade sig till sjukskrivna utan sjukpenning, har genomfört sitt sista projektår.  Resultatet från projektet är bland annat att en SAMRE-modell tagits fram och gemensam lokal överenskommelse tecknats mellan samordningsförbundets medlemsparter.  Insatsen HOPPET som riktar sig till målgruppen 16-29 år startade i maj 2019. Många deltagare har hittat till verksamheten vars syfte är att motivera de unga att ta nästa steg för att komma vidare. Samordningsförbundet har beviljats medel från ESF för två olika projekt. Från 2020 deltar förbundet i de länsövergripande ESF-projekt: MIA Vidare och Rätt stöd för mig tillsammans med andra samordningsförbund.  Sex välbesökta frukostmöten har genomförts i syfte att inspirera och kompetensutveckla medlemsparternas medarbetare och chefer. De arbetsintegrerande sociala företagen (ASF) i de tre kommunerna har uppmärksammats som viktiga samarbetspartners.   


Under 2019 har totalt 299 personer, 170 kvinnor och 129 män, registrerats som deltagare i någon av de tre insatserna. En betydande del av deltagarna har gjort någon form av stegförflyttningar. Under året har 12 personer gått ut i icke subventionerat arbete och ytterligare fem i subventionerat arbete. 
Samordningsförbundets verksamhet fortsätter att utvecklas under 2020. Det finns flera stora utmaningar att ta tag i:
HOPPET och Resursteamen kommer under 2020 gå in i varsitt ESF-projekt Rätt stöd för mig och Mia Vidare. Det kommer medföra såväl mer pengar till insatsen som mer administration

SAMRE är avslutat som projekt. Nu ligger utmaningen i att implementera och hålla i arbetet utifrån SAMRE-modellen i främst kommunerna. Ansvaret för att förvalta överenskommelsen och SAMRE-modellen ligger på Resursteamens styrgrupp. Säkerställa att det IOP, Idéburet och offentligt partnerskap, som tecknats mellan Samordningsförbundet och Coompanion med kompletterande aktörer blir framgångsrik. Det handlar bl a om att stärka samverkan mellan ASF och övriga näringslivet  Öka kunskapen om IPS, Individual placement and support, inom medlemsparterna


Årsredovisningen i sin helhet kan du läsa på denna länk.