Nasrin har en viktig roll i samverkan

Nasrin Sultani arbetar som coach och vårdkoordinator i Lumena projektet. Hon är anställd av Region Stockholm och har sin arbetsplats hos psykiatrimottagningen i Upplands Väsby.

Vem är du Nasrin?
Jag är 56-årig kvinna som kom till Sverige som kvotflykting för 37 år sedan. Jag har arbetat många år hos Försäkringskassan och har bred erfarenhet av samverkan. Idag arbetar jag i Lumena projektet tillsammans med fina kollegor som kommer från arbetsförmedlingen, försäkringskassan och kommunerna.

Hur ser ditt arbete ut?
Jag har en unik roll där jag arbetar både som coach och vårdkoordinator. Jag vägleder och stöttar och jag är en länk in till vården. Jag deltar i de myndighetsgemensamma teamens arbete och träffar många personer som har behov av samordnat stöd. Jag stöttar personer i att får en fungerande vardag och egen ekonomi.

Vad är det bästa med ditt arbete?
Att jag kan sätta personen i centrum och samarbeta med alla kollegor. Tillsammans med deltagaren hittar vi vägar framåt. Vi kan verkligen göra skillnad genom vår samverkan. Jag känner att jag på riktigt gör nytta!