Lyckad Finsam-vecka med jämställdhet i fokus

Samordningsförbunden i norra delar av Stockholms län har för första gången arrangerat en hel aktivitetsvecka tillsammans. Det har varit en proppfylld vecka med spännande och mycket omtyckta föreläsningar.

Tisdagen 15 okt startade veckan i Sollentuna med exempel och inspiration från Sundbyberg stads fina jämställdhetsarbete och MIA-projektets erfarenheter av inkludering. På onsdagen arrangerades ett möte i Täby om diskriminering och ett annat i Sundbyberg om hur man konkret kan arbeta mot våld i nära relationer.

På torsdagen välkomnade vårt samordningsförbund 80-tal nyfikna personer till frukostmötet som handlade om jämställd etablering. Deltagare och medarbetare från ESF-projektet Etableringslyftet gjorde en tankeväckande och inspirerande presentation.

På fredagen arrangerades ett möte i Stockholm där erfarenheter från två projekt berättade om hur de konkret arbetat med jämställdhet. Under mötet lanserades även webbverktyget Insatskatalogen – ett sökverktyg för både medarbetare hos våra myndigheter och enskilda medborgare.


På frukostmötet om jämställd etablering medverkade Joanna Olin, Nuriyeh Sarvari, Juma Lomani och Zahra Hosseini. Här på bilden tillsammans med samordningsförbundets ordförande Henrik Thureson.