HOPPET har börjat med digitala drop in

I dessa coronatider, när det som vanligen är självklart inte längre fungerar, stimuleras vi att pröva nya arbetssätt för att utföra arbetsuppgifterna. Det gäller också för Samordningsförbundets insats för den unga målgruppen, HOPPET. Ryggraden i HOPPETS verksamhet är vanligen ”drop in”-tiderna då de unga kan komma till HOPPETS lokal på Runbyvägen 11 i Upplands Väsby. För att hålla fortsatt kontakt med målgruppen under den tiden lokalen hålls stängs så har HOPPET börjat med ”digitala drop in”.

Tina Claesson, samordnare för HOPPET beskriver de ”Digitala drop in” så här: 
”I vår server på Discord får du möjlighet som ung att träffa oss i personalen och umgås med andra som redan är i fullgång med sin planering på HOPPET. Vi hoppas att detta kan ge ett skönt avbrott i vardagen och ett tillfälle att få skratta lite och bli intresserad av att testa andra aktiviteter vi erbjuder.”

Sagt av en deltagare på Hoppet: "Jag tycker att de digitala drop-in fungerar bra… även om det skulle utmana mig mer om jag fick träffa människor på riktigt”

Digitala drop in fungerar så här:
Skicka ett sms eller ett mejl till någon av oss i personalen så bjuder vi in dig till vår server. Via den inbjudan skaffar du dig ett eget konto på Discord och då får du tillgång till HoppetOnline, som vår server heter. Har du aldrig varit i kontakt med HOPPET tidigare och vill veta mer om oss är det bara att kontakta oss på telefonen eller mejl.

På denna korta tid har det visat sig att det fungerat bra med den nya digitala metoden så att HOPPET:s personal planerar att fortsätta med den som ett komplement även efter denna tid. Detta för att bygga en neutral kommunikationskanal för alla dem som inte kan ta sig till HOPPET på grund av stark oro, kraftig nedstämdhet eller liknande.