Förbundet med och anordnade nationell Finsam-konferens

Den årliga konferensen om Finsam, finansiell samverkan, hölls i år i Stockholm  med 700 deltagare från hela landet. Samordningsförbundet Sollentuna - Upplands Väsby - Sigtuna var tillsammans med andra förbund i Stockholms län med och arrangerade konferensen i samarbete med Nationella rådet.

Temat var ”Finsam så in i Norden!” Flera intressanta nordiska forskare och praktiker medverkade. Bland dessa professor Olli Kangas, som berättade om det finska experimentet kring basinkomst och Lidija Kolouh-Söderlund, projektledare för Unga in i Norden där fokus ligger på ungas psykiska ohälsa. Charlotte Liebak Hansen från Vaexthusets Forskningscenter i Danmark berättade om verkningsfulla insatser för arbetslösa.

12 spännande seminarier genomfördes. Vårt samordningsförbund medverkade med projektet SAMRE på ett seminarium om sjukskrivna utan sjukpenning.

Konferensen avslutades med ett besök av socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, som betonade samordningsförbundens betydelse i välfärdsarbetet.

Tisdagkvällens middag anordnades i Stockholms stadshus, med guidning i Gyllene salen och middag i Blå hallen. Deltagarna fick på så vis se lite av huvudstadens kulturskatter!

Nästa års Finsam-konferens anordnas i Halmstad.

Fotona nedan är samtliga tagna av Inger Landberg. 


Från seminariet om sjukskrivna utan sjukpenning. Elsa Lundquist, SAMRE, i mitten i blått.


Professor Olli Kangas berättade om det finska experimentet med basinkomst.


Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll besökte konferensen.