Välbesökt frukostmöte om Brukarinflytande

Brukarinflytande var temat på årets första frukostmöte den 5 februari 2020. Runt 70 personer samlades i Messingen, Upplands Väsby denna förmiddag.
Samordningsförbundets vice ordförande Maria Fälth hälsade alla välkomna. Förbundschefen Kipa Poikolainen presenterade kort Samordningsförbundets verksamhet och introducerade dagens tema: brukarinflytande.

Sollentuna kommun har jobbat med brukarinflytande länge och det finns ett inflytanderåd uppbyggt. Det framkom när Britta Åkerlund, avdelningschef på socialkontoret, och Linda Wiman från inflytanderådet presenterade arbetet. Inflytanderådet lämnar synpunkter, för dialog och reviderar verksamheter utifrån sitt perspektiv.

Upplands Väsby kommun har påbörjat arbetet med brukarinflytande de senaste åren och är inne i ett projekt för att hitta formerna för brukarinflytande. Birgitte Rost, samordnare från social- och omsorgskontoret och Anna Sellén från beroendeenheten presenterade Upplands Väsbys arbete.

I anslutning till mötet var samtalen många och nätverkandet intensivt mellan de närvarande. Den uppskattade frukosten levererades och serverades av det sociala företaget Värmekällan som finns i Upplands Väsby.