MIA Vidare åker till Almedalen

Det länsgemensamma MIA Vidare kommer att anordna på ett seminarium under Almedalsveckan den 6 juli. Under det webbinariet kommer Rasmus Wilson, Case Manager/kommunrepresentant från Sigtuna kommun, att delta tillsammans med en deltagare, som vi kan kalla ”Anna”, att medverka. Vi har ställt några frågor till Rasmus och ”Anna” om hur de ser på att medverka i Almedalen. 

-       Hur går era tankar inför medverkan av Almedalen? (deltagare och insatshandledare)

Rasmus Wilson: Det ska bli väldigt roligt. Ser fram emot att kunna dela med mig av vårt arbete och vilken skillnad det gör! 

”Anna”: Jag har väl inga förväntningar direkt, men det ska bli roligt. Jag är lite nervöst men ser också fram emot det. 

-       Vad tänker ni lyfta fram i Almedalen från ert arbete?

Rasmus Wilson: Jag vill lyfta fram vikten av den praktiska samverkan som man kan erbjuda genom MIA-vidare. Vill även lyfta fram vårt arbetssätt med Case-management, Supported employment och Arbetsintegrerade sociala företag. Vi har väldigt goda erfarenheter och hoppas kunna exemplifiera detta genom vår berättelse. 

”Anna”: Jag har varit väldigt nöjd med det stöd jag fått och tycker fler ska få ta del av sådant stöd. Jag skulle vilja att man fortsätter och expanderar projektet, så det hoppas jag kunna lyfta fram. 

-       Finns det något ni hoppas lära er av att delta i Almedalen?

Rasmus Wilson: Jag tror det kommer vara en lärorik upplevelse att dela med sig av vårt arbete. Jag tror även det kommer finnas många intressanta tal och föredrag att lyssna på. 

”Anna”: Det kommer säkert vara väldigt lärorikt att få prata inför folk. Jag tror också det kommer finnas många intressanta föredrag att lyssna på.

Foto: Av Arild Vågen - Eget arbete, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=80592251