Fyra intressanta webbinarier i december

Under december är Samordningsförbundet med och arrangerar fyra olika webbinarier med skilda teman.


1 december klockan 11.30-12.30 Tema: ”ASF en viktig resurs i lokalsamhället”

Webbinariet vänder sig till dig som är företagare. Under webbinariet presenterar åtta Arbetsintegrerande sociala företag i Sollentuna, Upplands Väsby och Sigtuna de tjänster och produkter som de erbjuder. Linda Melander, näringslivschef i Tierp medverkar.

Anmälan: senast fredag 26 november via denna länk

2 december klockan 09:00 - 11.30 Tema: ”Presentation av arbetssättet STRUT® - när, var och hur?”
Partnerskapet KNUT berättar om sina processer till egen försörjning som kan vara underlag eller komplettering till STRUT®-arbetet (Strukturerad rehabiliteringsutredning). KNUT är ett partnerskap där sex kommuner samarbetar för att utveckla och förbättra arbetet inom försörjningsstöd och kommunala arbetsmarknadsenheter.

Anmälan: dig via denna länk

 

13 december klockan 13-14 Tema: Demokratin 100 år – hur gick det till i Sverige?”

I år är det 100 år sedan både kvinnor och män för första gången fick rösta i val till riksdagen. Som ett led i att uppmärksamma detta bjuder förbundet till ett webbinarium. Vi har bjudit in Christina Florin, professor emerita från Stockholms Universitet.

Anmälan: senast onsdag 8 december via denna länk

Christina Florinjpg

14 december klockan 13.30-15.00 Tema: ”Vad kan arbetsgivare vinna med att ta emot en person med IPS-insats?”

Samordningsförbundet fortsätter att synliggöra goda erfarenheter av metoden Individual Placement and Support (IPS). Denna gång ligger focus på arbetsgivare. Det är viktigt att kartlägga företagen lika noga som individerna. Medverkande är Ulrika Gustafsson från U&A Kompetens som arbetar som driver ett projekt åt Vingåkers kommun. Deltagare som fått en IPS-insats berättar om sina upplevelser.

Anmälan: senast torsdag 9 december via denna länk