Bussrundtur till sociala företag gav nya kunskaper

Den 6 mars arrangerade förbundet en uppskattad bussrundtur i samverkan med Coompanion. Deltagarna fick besöka flera arbetsintegrerande sociala företag. Representanter för samtliga medlemsmyndigheter deltog, en ledamot i landstingsfullmäktige och gäster från Botkyrka kommun och Samordningsförbundet Huddinge Botkyrka Salem.

Första anhalten var M29, Arlandastad, som ger stöd vid bildandet av sociala företag. Där bjöds deltagarna på deras egna fräscha smoothies med rawfoodkaka, film och rundvandring i lokalerna. Oskar Rommel berättade om hur M29 skapades och hur de arbetar. Karina Johansson från Coompanion informerade om vad begreppet arbetsintegrerande sociala företag står för.

Därefter besöktes Värmekällans nya second hand-butik i Upplands Väsby. På Yalla Rinkeby avnjöts en fantastiskt god och uppskattad vegetarisk lasagne, som lagats av deltagare i verksamheten. Färden gick sedan vidare till Service i Sigtuna, VIoNI Samhällsentreprenörer, GGG för Seniorer och Blå Vägen

Rundturen gav givande insikter i de arbetsintegrerande företagens verksamhet och den betydelse de har för att människor som står långt från arbetsmrknaden ska kunna öka sina möjligheter att få jobb. 

Detta var förbundets andra arrangemang inom ramen för den satsning på socialt företagande som påbörjats. Satsningen inleddes med ett frukostmöte, också det tillsammans med Coompanion, den 23 november 2017. 


Oskar Rommel från M29 och Karina Johansson från Coompanion informerade om arbetsintegrerande företag.